U bent van harte welkom!

Telefoon

020 619 5405

Email

info@assosjuwelier.nl

Adres

Osdorpplein 721, Amsterdam

20+ jaar ervaring

Wedding specialist

Diamanten kopen
Neem contact op!

Diamant kopen

Als het gaat om het kopen van de perfecte diamant, is er geen betere plek om te winkelen dan ASSOS Juwelier. Wij hebben een brede selectie van prachtige diamanten in elke vorm en maat, en wij kunnen u helpen de perfecte diamant voor u te vinden. Of u nu op zoek bent naar een diamant voor een verlovingsring of voor een andere speciale gelegenheid, onze deskundige medewerkers helpen u graag verder. Kom vandaag nog langs in onze winkel en vind de perfecte diamant!

Diamant kopen Amsterdam

Als u in de markt bent voor een diamant, is Amsterdam de plaats om naartoe te gaan. De stad is de thuisbasis van een aantal wereldberoemde diamantairs, en het is ook een geweldige plek om kortingen te vinden op edelstenen van topkwaliteit. Bovendien is Amsterdam goed verbonden met de wereldwijde diamantmarkt, zodat u toegang heeft tot een breed scala aan stenen. Maar voordat u een diamant koopt in Amsterdam, is het belangrijk om goed onderzoek te doen. Zorg ervoor dat u weet waar u naar op zoek bent en neem de tijd om prijzen te vergelijken. Met een beetje moeite vindt u vast en zeker de perfecte diamant tegen de beste prijs.

Verschillende factoren spelen mee bij het kopen van een diamant

Als het op diamanten kopen aankomt, is het belangrijk om uw onderzoek te doen. Er zijn een paar belangrijke factoren om in gedachten te houden, zoals karaat, slijpsel, kleur, en helderheid. De eerste stap is het bepalen van een budget. Van daaruit kunt u beginnen met het beperken van uw opties op basis van de andere drie criteria. Karaatgewicht is hoe een diamant wordt gemeten en is een belangrijke factor in het bepalen van de prijs. Het slijpsel verwijst naar de proporties en symmetrie van de diamant, die de schittering beïnvloeden. De kleur wordt beoordeeld op een schaal van D (geen tint) tot Z (een geelachtig getinte diamant), waarbij de duurste bijna kleurloos is. Tot slot wordt de helderheid beoordeeld op een schaal van 6 punten, van inbegrepen (zwaar inbegrepen) tot foutloos (geen vlekken of insluitsels). Houd deze factoren in gedachten bij het winkelen voor diamanten, en zorg ervoor dat u een gekwalificeerde juwelier te raadplegen om het beste advies te krijgen.

Diamant waarde

De waarde van een diamant wordt bepaald door een aantal factoren, waaronder de grootte, kleur, zuiverheid en slijpsel. De belangrijkste factor is echter het karaatgewicht van de steen. Een diamant van één karaat is meer waard dan twee diamanten van een halve karaat van dezelfde kwaliteit, enzovoort. 

De tweede belangrijkste factor is de helderheid. Een diamant met weinig of geen oneffenheden is waardevoller dan een diamant met veel onvolkomenheden.

De derde factor is kleur. Diamanten die perfect wit zijn, zijn het meest waardevol, gevolgd door die met een gele of bruine tint. Tenslotte heeft het slijpsel van een diamant invloed op de schittering en symmetrie, en dus op de waarde. Als alle factoren gelijk zijn, zal een goed geslepen diamant meer waard zijn dan een slecht geslepen diamant. Echter, omdat elke diamant uniek is, zullen geen twee stenen ooit precies dezelfde waarde hebben.

Diamant kopen

Contact

Heeft u vragen over diamant kopen? Of heeft u andere vragen? Neem dan telefonisch contact met ons op via 020 619 5405 of stuur een e-mail naar info@assosjuwelier.nl. Natuurlijk bent u ook altijd van harte welkom bij onze juwelierszaak in Amsterdam. Adres: Osdorpplein 721, 1068 TC Amsterdam. Wilt u op de hoogte blijven van ons assortiment? Zorg er dan voor dat u ons volgt op Instagram en Facebook!

w

Neem contact op

U kunt telefonisch contact met ons opnemen via 020 619 5405.

Diamanten kiezen

Bepaal zelf de gewenste diamanten voor uw sieraden.

[

Ontwerp uw eigen ring

U kunt uw ringen geheel laten personaliseren.

Call Now Button